Clicky


APM Terminals Rotterdam en ECT Delta Terminal starten gezamenlijke veiligheidscampagne voor bezoekende vrachtwagenchauffeurs

APM Terminals Rotterdam en ECT Delta Terminal starten gezamenlijke veiligheidscampagne voor bezoekende vrachtwagenchauffeurs
05-10-2015 13:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [CE]

ROTTERDAM - Vandaag, maandag 5 okotber, geven de ECT Delta Terminal en APM Terminals Rotterdam het startschot voor een gezamenlijke veiligheidscampagne om het veiligheidsbewustzijn bij bezoekende vrachtwagenchauffeurs te vergroten. Met als slogan ‘Your Safety, Our Care’ vragen de beide containerterminals twee weken lang extra aandacht voor de verkeers- en veiligheidsregels op het Delta-schiereiland op de Maasvlakte, waar beide terminals zijn gevestigd. Dagelijks bezoeken circa 4.800 vrachtwagens de ECT Delta Terminal en APM Terminals Rotterdam.

Tijdens de campagneweken delen medewerkers van zowel APM Terminals Rotterdam als ECT Delta Terminal flyers uit aan bezoekende vrachtwagenchauffeurs. Tevens is er een videofilm gemaakt waarop de belangrijkste verkeers- en veiligheidsregels in beeld zijn gebracht, zowel in het Nederlands, Engels als Duits. Op twee centrale locaties op het Delta-schiereiland worden door middel van grote matrixborden specifieke veiligheidsregels extra onder de aandacht gebracht. Door zich aan de regels te houden, kan elk vrachtwagenbezoek nog veiliger en efficiënter verlopen.

Jasper Hooykaas, Directeur Operatie & HR van ECT: “Veilig werken is voor ons topprioriteit. Wij richten ons daarbij op onze eigen medewerkers en de ons bezoekende vrachtwagenchauffeurs. Het veilig aan- en afleveren van containers is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van onze bedrijven en de ons bezoekende vrachtwagenchauffeurs.”

Pieter Hartog, Managing Director APM Terminals Rotterdam: “Via deze gezamenlijke veiligheidscampagne willen wij het gedrag van bezoekende vrachtwagenchauffeurs op een positieve manier beïnvloeden. Veilig werken voorkomt ongevallen en gevaarlijke situaties.”