Transport Online - Experiment zelfrijdende bus in Griekse Trikala (+video)

Experiment zelfrijdende bus in Griekse Trikala (+video)

Experiment zelfrijdende bus in Griekse Trikala (+video)
05-10-2015 12:21 | Opmerkelijk | auteur Redactie [CE]

TRIKALA - Griekenland is een proef met een kleine zelfrijdende lijnbus gestart. Op het eiland rijden twee bussen en de proef wordt binnenkort ook in vier andere Europese steden gestart. De bussen kunnen tien mensen tegelijk vervoeren en rijden twintig kilometer per uur.

Het busje stopt bij de haltes en pikt daar passagiers op. Die kunnen vervolgens meekijken op de monitoren van de bus. Er zit geen chauffeursstoel in, ook geen stuur, de bus rijdt helemaal autonoom.

De onderzoekers willen aantonen dat de bus zelfstandig kan rijden en ze willen kijken hoe de bus reageert op alledaagse verkeerssituaties. Om ongelukken te voorkomen is de bus uitgerust met een lasersysteem en met gps. Daarnaast rijdt de bus altijd dezelfde route, aanpassingen zijn niet mogelijk.

Nadat Daimler vorige week al een zelfrijdende vrachtwagen op de weg testte, is dit weer een nieuwe stap in de richting van zelfstandig rijdende voertuigen. Zoals op de video te zien is, gaat het busje nog niet al te snel, maar dat komt doordat het nog een test is.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions