Clicky

 
Transport Online - Geen scheepvaartverkeer Van Starkenborghkanaal vanwege sloop oude Noordzeebrug

Geen scheepvaartverkeer Van Starkenborghkanaal vanwege sloop oude Noordzeebrug

Geen scheepvaartverkeer Van Starkenborghkanaal vanwege sloop oude Noordzeebrug
05-10-2015 11:37 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

GRONINGEN - Een nieuwe mijlpaal staat op de planning bij de Noordzeebrug. Ditmaal de sloop van de oude brug die onder de inmiddels nieuwe Noordzeebrug ligt. De voorbereidende werkzaamheden starten al komende week. Dan worden diverse pontons op het water geïnstalleerd.

Met groot materieel wordt de oude brug, die onder de nieuwe ligt, stukje bij beetje gesloopt. Het wordt een spectaculaire en intensieve klus die van vrijdag 9 oktober tot maandagochtend 12 oktober dag én nacht plaatsvindt.

Het Van Starkenborghkanaal wordt hiervoor het hele weekend afgesloten. Scheepvaart is dan niet mogelijk omdat de sloopwerkzaamheden vanaf het water plaatsvinden. Ook een gedeelte van het aangrenzende Boterdiep is dan voor scheepvaartverkeer afgesloten. Voor het wegverkeer is er geen hinder.

Voortgang project Noordzeebrug

Recentelijk is de betonstort van het tweede gedeelte van de nieuwe Noordzeebrug afgerond. De aannemerscombinatie Oosterhof Holman/Van Spijker concentreert zich dit najaar op de verdere afwerking van de nieuwe brug en de reconstructie van de omgeving en het fietspad. Zo wordt er gewerkt aan de aanleg van nieuwe aansluitingen vanaf de Bedumerweg, de aanleg van het fietspad en de verdere afronding van de open afritten nabij Noorderhoogebrug.

De verwachting is dat eind 2015 de hele infrastuctuur voor dit project Noordzeebrug/Bedumerweg gereed is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden