Clicky


OT&L in Rijssen-Holten officieel geopend

OT&L in Rijssen-Holten officieel geopend
05-10-2015 11:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

RIJSSEN - Afgelopen zaterdagochtend vond de officiële opening plaats van het Opleidingscentrum Transport & Logistiek Rijssen-Holten (OT&L) aan de Morsweg 24 in Rijssen. Onder toeziend oog van een flink aantal genodigden en belangstellenden lieten de lidbedrijven, leerlingen en samenwerkingspartners zien wat deze unieke opleidingslocatie te bieden heeft.

Wethouder Bert Tijhof van de gemeente Rijssen-Holten verrichte de spectaculaire openingshandeling. Hij opende met een geladen heftruck symbolisch de deuren van OT&L waarna er een konvooi van twaalf vrachtwagens over de Morsweg langs het zojuist geopende pand reed.

Baangarantie door unieke samenwerking

OT&L is een initiatief van twaalf transportbedrijven uit Rijssen-Holten, de gemeente Rijssen-Holten en ROC van Twente. Dit unieke opleidingscentrum biedt lokale jongeren de kans om in hun eigen omgeving een praktijkgerichte mbo-opleiding te volgen richting de Transport & Logistiek. Aan de Morsweg 24 in Rijssen is een splinternieuwe opleidingslocatie ingericht met een 'state of the art' praktijkhal en twee theorielokalen.

In september is de eerste lichting leerlingen begonnen aan een opleiding Chauffeur goederenvervoer en het is de bedoeling om met ingang van volgend schooljaar ook te starten met de opleiding tot Logistiek medewerker. Docenten van ROC van Twente en praktijkopleiders van de aangesloten bedrijven verzorgen samen de lessen. Wat OT&L extra bijzonder maakt is dat leerlingen er verzekerd zijn van een leerwerkplek en als zij hun diploma halen, dan is een baan gegarandeerd.

Aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt

OT&L is een uniek samenwerkingsverband waarbij de drie O’s (ondernemers, overheid, onderwijs) de handen ineen hebben geslagen om een uniek onderwijsconcept op touw te zetten. Het onderwijs bij OT&L wordt zoveel mogelijk toegesneden op de directe behoeftes van de lidbedrijven, waardoor de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt optimaal is. Bijkomend voordeel voor de aangesloten bedrijven en de gemeente is dat zij met OT&L jong talent kunnen aantrekken en behouden voor de eigen regio. Om de aansluiting tussen vmbo- en mbo-onderwijs bij OT&L zo goed mogelijk in te richten zijn ook regionale vmbo-scholen betrokken.

Samenwerkingspartners

OT&L is een initiatief van diverse participerende partijen, namelijk de lidbedrijven: Baan Rijssen Transportbedrijf BV, Brinks Transport Rijssen BV, Dekker Transport Rijssen, Leverink Transport Rijssen BV, Müller Fresh Food Logistics BV, Nijhof-Wassink Rijssen BV, P&K Transportservice BV, Pultrum Rijssen BV, Ten Brinke & Zn. Transportbedrijf, Teunis Rijssen, Wessels Transport Rijssen BV, Zwaar Transport Twente en de volgende samenwerkingspartners: gemeente Rijssen-Holten, ROC van Twente, Jacobus Fruytier, Pius X, Reggesteyn en De Waerdenborch. Hun kennis en kunde komen samen in het Opleidingscentrum Transport & Logistiek Rijssen-Holten.

“OT&L is een echte aanwinst voor onze gemeente en we hebben graag ondersteuning verleend om dit mogelijk te maken. Voor de bouw en de metaal hadden we al vergelijkbare concepten in huis en nu  ook voor de transport & logistiek. Iets waar we trots op mogen zijn", aldus Bert Tijhof, wethouder gemeente Rijssen-Holten

“ROC van Twente wilde graag bij OT&L aansluiten. Echt samenwerken met het bedrijfsleven staat bij ons hoog in het vaandel. Samen zorgen we voor nog meer kwaliteit!”, zegt Remco Meijerink, lid CvB ROC van Twente

“Al in 2008 is gestart met de voorbereidingen om OT&L mogelijk te maken. Samen hebben we de schouders eronder gezet en ziehier het resultaat. Met dank aan ieders inzet en bijdrage hebben we een prachtige onderwijslocatie weten neer te zetten!”, voegt Jan-Peter Müller, voorzitter coöperatie OT&L en directeur Müller Fresh Food Logistics toe. 

Michel Siegerink, leerling OT&L (18 jaar): “Het mooie van deze opleiding is dat alles goed geregeld is en dat wat ons verteld wordt, dat gebeurt ook. Ik wil chauffeur worden en het vinden van een opleidingsplek bij een bedrijf is op het moment heel lastig. Daarom heb ik me aangemeld bij OT&L.”