Grondlegger Vos Logistics, Harry Vos(99), overleden

Grondlegger Vos Logistics, Harry Vos(99), overleden
05-10-2015 10:18 | Overig | auteur Redactie [FE]

OSS - In zijn woonplaats Oss is op 2 oktober 2015 op 99-jarige leeftijd Harry Vos overleden. Harry Vos was de grondlegger van Vos Logistics uit Oss. Volgens Brabantse media is Vos overleden aan de gevolgen van een longontsteking.

Op 1 juni 1944 begon Harry Vos met één Chevrolet een bodedienst tussen Oss en Nijmegen. In de wederopbouwperiode die volgde, benutte de oprichter de sterke groei van de transportbranche om Harry Vos Transport uit te bouwen tot een van de grootste transportbedrijven in Nederland. Met 21 vrachtwagens en 37 medewerkers werden ook grensoverschrijdende transporten uitgevoerd.

In 1970 werd de naam veranderd in Expeditie en Internationaal Transportbedrijf Harry Vos BV en aan het eind van dat decennium telde het bedrijf 130 medewerkers en 80 vrachtwagens. Onder leiding van Wim Vos, zoon van de oprichter, groeide de onderneming in de jaren 1980 snel verder, door zowel autonome groei als overnames in binnen- en buitenland.

De naam van de logistieke dienstverlener die zo ontstond werd veranderd in Harry Vos Transport Group. Sinds 1998 opereert de onderneming onder de huidige naam, Vos Logistics. 

Personeel en directie kijkt met eerbied en respect op Harry Vos terug en schrijft in een rouwadvertentie: "Harry Vos was een pionier in internationaal transport en logistiek. Zijn bijdrage aan de opbouw van ons bedrijf en aan de ontwikkeling van de Nederlandse transportsector zullen in dankbare herinnering voortleven."

Harry Vos wordt dinsdag 6 oktober in Oss begraven.

Bijlage:Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden