Clicky


Kraker Trailers lanceert de K-Force trailer

Kraker Trailers lanceert de K-Force trailer
05-10-2015 09:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

Is het mogelijk op een efficiënte en snelle wijze een lichter voertuig te produceren met een hoge kwaliteit en een lange levensduur? Kraker Trailers heeft zich de afgelopen jaren op de ontwikkeling van dit project gestort, met een nieuwe schuifvloertrailer als resultaat: type K-Force. De nieuwe standaard is gezet!

Las- vs boutverbindingen

De K-Force onderscheidt zich van alle andere types schuifvloertrailers van Kraker én die van andere producenten doordat de meeste lasverbindingen zijn vervangen door bouten. Na een lange ontwikkelingsperiode op de afdeling engineering zijn de eerste prototypes gebouwd. De K-Force heeft alle mogelijke tests ondergaan met een heel duidelijk resultaat: de boutverbindingen kunnen dezelfde krachten aan als de traditionele lassen.

Productielijn

De K-Force is compleet nieuw en hetzelfde geldt voor het bouwproces. Met hetzelfde aantal medewerkers worden straks fors meer trailers van het type K-Force geproduceerd.

De nieuwe fabriek die Kraker Trailers heeft gebouwd, is volledig ingericht op het in lijn produceren van de K-Force. De bestaande fabriek wordt ingezet voor de bouw van zogenaamde specials, trailers die afwijken van de standaardtrailer of die zelfs volledig op klantspecificatie worden gebouwd.

Dat Kraker Trailers de K-Force met bouten assembleert, wil overigens niet zeggen dat er geen enkele las meer te vinden is in de trailer. De zijwanden worden uiteraard gelast. Maar ook hiervoor heeft Kraker Trailers een nieuwe, efficiënte methode ontwikkeld en voor dit proces is een speciale lasrobot ontwikkeld en gebouwd.

De seriematige productie van de K-Force start in het eerste kwartaal van 2016.

De K-Force is te bewonderen tijdens de BedrijfsautoRAI.