Transport Online - Meerderheid stappers fietst zonder licht

Meerderheid stappers fietst zonder licht

Meerderheid stappers fietst zonder licht
05-10-2015 09:26 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

BUNNIK (ANP) - Uitgaanspubliek blijkt het niet zo nauw te nemen met de verplichting om fietsverlichting te voeren. Veel stappers zijn niet zichtbaar als ze naar kroeg of discotheek fietsen. Amsterdam spant de kroon: daar voert slechts 18 procent voor- en achterlicht. Dat blijkt maandag uit onderzoek in opdracht van de ANWB, BOVAG, RAI Vereniging, TeamAlert, Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Een onderzoeksbureau deed in juni, juli en augustus op tien uitgaanslocaties onderzoek. Bijna 6.000 fietsers werden tussen 22.00 en 3.00 uur geturfd. Van hen bleek 59 procent zonder licht te fietsen.

De verschillen tussen dorpen en grote studentensteden zijn groot, waarbij in die laatste categorie veel werk aan de winkel is. Zo was in Heelweg in de Achterhoek 70 procent van de 434 fietsers goed zichtbaar. In Groningen en Utrecht was dat respectievelijk maar 27 en 22 procent van de stappers en in Amsterdam slechts 18 procent.

Met de wintertijd in zicht worden de komende tijd allerlei acties en campagnes gehouden om ervoor te zorgen dat meer fietsers verlichting voeren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions