Clicky


Auto rijdt publiek in bij autoshow Paqpaqli Ghall-Istrina in Malta

Auto rijdt publiek in bij autoshow Paqpaqli Ghall-Istrina in Malta [+video]
04-10-2015 19:40 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

VALLETTA (ANP) - Zeker 26 mensen zijn zondag in Malta gewond geraakt toen een auto tijdens een autoshow op het publiek inreed. Twaalf toeschouwers zijn zwaargewond geraakt, van wie vijf er ernstig aan toe zijn, schrijft de Times of Malta.

Een Porsche 918 vloog 's middags uit de baan tijdens de jaarlijkse Paqpaqli Ghall-Istrina op de luchthaven van Malta. Ooggetuigen zeggen dat het misging toen het achterwiel van de auto op het gras terechtkwam. De bestuurder had de wagen daarna niet meer onder controle en brak door de barrière heen het publiek in.

De hulpdiensten rukten massaal uit om hulp te bieden aan de gewonden. Een van hen is een zesjarig kind. De meesten hebben verwondingen aan hun hoofd en buik en hebben botbreuken.

De auto werd volgens de krant bestuurd door een professionele coureur. De organisatie van de autoshow onderzoekt waardoor het ongeluk heeft kunnen gebeuren, maar zei dat het mogelijk is dat de auto stuk was.

De president van Malta, Marie Louise Coleiro, heeft een reis naar het Verenigd Koninkrijk afgezegd zodat ze slachtoffers kan bezoeken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions