Clicky

 
Transport Online - Code geel in groot deel land door dichte mist

Code geel in groot deel land door dichte mist

Code geel in groot deel land door dichte mist
04-10-2015 10:07 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DE BILT (ANP) - Met uitzondering van de Waddeneilanden komt in het hele land op veel plaatsen dichte mist voor. Daarvoor waarschuwt het KNMI zondagochtend.

Aanvankelijk werd code geel (gevaarlijk weer) afgegeven voor Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en Zeeland. Later werd die waarschuwing uitgebreid met de provincies Noord-Brabant, Overijssel, Limburg en Gelderland en nog weer later met Groningen, Friesland en Drenthe.

Weggebruikers moeten oppassen, want het zicht kan minder zijn dan 200 meter. Volgens Weeronline is de situatie vooral in het westen riskant. In de Randstad is het zicht minder dan 100 meter en lokaal zelfs minder dan 50 meter. In Rotterdam schommelt het zicht sinds 3.00 uur vannacht tussen de 30 en 50 meter, aldus Weeronline.

Tot zonsopkomst kan de mist nog uitbreiden of verergeren. In de tweede helft van zondagochtend lost de mist langzaam op, zo is de verwachting. Later vanmiddag komt op veel plaatsen de zon tevoorschijn. Voor zover bekend heeft de dichte mist nog niet tot veel ongelukken geleid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,613

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions