Clicky


Ook verkoopstop Volkswagens in Australië

Ook verkoopstop Volkswagens in Australië
03-10-2015 20:05 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

SIDNEY (ANP) - Volkswagen schort de verkoop van auto's die mogelijk betrokken zijn bij het dieselschandaal in steeds meer landen op. Zaterdag zette het Duitse autoconcern de levering van een aantal modellen in Australië tijdelijk stop. Dit gebeurde eerder al in Nederland en diverse andere landen.

De aankondiging van zaterdag kwam na uitvoerige gesprekken tussen Volkswagen Australia, de Australische overheid en consumentenautoriteiten. Volkswagen hangt 'Down Under' net als in veel andere landen juridische procedures en mogelijk forse schadeclaims en boetes boven het hoofd. De Australische mededingings- en consumentenwaakhond is een onderzoek begonnen naar eventuele misleiding van consumenten.

Consumentenorganisaties in Europa deden vrijdag nog een grootschalige oproep aan Volkswagen om onmiddellijk te stoppen met de verkoop en distributie van alle auto's die zijn uitgerust met uitstootverbloemende software. Het steekt de organisaties dat nog altijd niet duidelijk is welke merken en types nu precies bij het schandaal betrokken zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions