Clicky


Medewerkers AzG omgekomen in Kunduz

Medewerkers AzG omgekomen in Kunduz
03-10-2015 10:33 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KUNDUZ(ANP) - Zeker drie medewerkers van Artsen zonder Grenzen (AzG) zijn omgekomen door explosies bij een ziekenhuis in Kunduz. Het gebouw werd volgens de hulporganisatie getroffen door luchtaanvallen en liep zware schade op. Tientallen mensen worden vermist.

De kliniek is mogelijk per ongeluk geraakt door de Amerikaanse luchtmacht. Het militaire bondgenootschap NAVO erkent dat in de nacht van vrijdag op zaterdag luchtaanvallen zijn uitgevoerd in de Afghaanse stad. Daarbij heeft mogelijk ook het ziekenhuis schade opgelopen. Het gebouw zou niet het doelwit zijn geweest.

Er waren tijdens het bombardement ruim honderd patiënten en hun verzorgers in het ziekenhuis. Ook waren er tachtig AzG-medewerkers aanwezig. Ruim dertig medewerkers worden volgens de hulporganisatie nog vermist. Gewonde patiënten en medewerkers krijgen eerste hulp.

De hulporganisatie zei in een verklaring "diep geschokt te zijn door de aanval, het doden van onze medewerkers en patiënten en de schade die het toebrengt aan de gezondheidszorg in Kunduz."

Volgens AzG is het gebouw meerdere keren geraakt.