Clicky


Opnieuw lange wachttijden na bestorming door migranten van Kanaaltunnel

Opnieuw lange wachttijden na bestorming door migranten van Kanaaltunnel
03-10-2015 14:59 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS (ANP) - [update 15:00 uur] Ruim honderd vluchtelingen zijn zaterdagochtend vroeg de terminal bij de Kanaaltunnel in Calais binnengedrongen. Het treinverkeer tussen Frankrijk en Groot-Brittannië moest daardoor volgens de BBC worden stilgelegd.

De exploitant van de tunnel spreekt over een "enorme invasie" van migranten. "Ze arriveerden samen en op een goed georganiseerde manier, braken door het hek en wisten duidelijk waar ze heen wilden", zei een woordvoerder.

Omdat de indringers op het spoor liepen, werd het treinverkeer stilgelegd. De overlast duurt naar verwachting nog enkele uren. Een chauffeur die vanochtend staat te wachten mailde ons bovenstaande foto waarop de lange rijen wachtende vrachtwagens goed te zien zijn.

Eurotunnel freight meldt zaterdagochtend dat de wachttijd aan Franse kant ongeveer 2,5 uur is voor de check-in. Het duurt ongeveer 6 uur voordat je in Groot-Brittannië aankomt, er gaat 1 trein per uur.

Aan de Britse kant is er een wachttijd van 2,5 uur tot check-in en de reistijd naar Frankrijk bedraagt ongeveer 4 uur. Er vertrekken vier treinen per uur.

Het is niet de eerste keer dat migranten de terminal bestormen. Veel migranten hopen via de Kanaaltunnel Groot-Brittannië te bereiken.