Clicky

 Ernstig vrachtwagenongeval op A30

Ernstig vrachtwagenongeval op A30 [+foto's]
02-10-2015 16:04 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

LUNTEREN - De A30 is vrijdagmiddag in beide richtingen afgesloten na een ongeval met een vrachtwagen. De wagen reed tussen Ede en Lunteren door de middenberm en kwam op de tegenovergestelde rijbaan tot stilstand. Een bestelbus kon het gekantelde voertuig niet meer ontwijken en knalde er tegenaan. Ook een personenauto is bij het ongeluk betrokken.

De lading van de vrachtwagen, kratten met tomaten en uien, kwam op het asfalt terecht. De ravage is groot. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt

Volgens de politie zijn er meerdere gewonden, van wie een ernstig. De chauffeur van de vrachtwagen raakte bekneld in zijn cabine.

Volgens de VerkeersInformatieDienst zal het bergen van de vrachtwagen en het opruimen van de groente nog tot 22.00 uur duren. Dan kan er weer verkeer gaan rijden, maar niet alle rijstroken zullen open zijn omdat de middenvangrail moet worden vervangen. En dat wordt nachtwerk, verwacht de VID.

Rijksweg 30 is een verbinding tussen Ede (A12) en Barneveld (A1). Door de afsluiting van de A30 staat er ook een lange file op de A1 richting Apeldoorn, die ook voor vertraging zorgt op de A28 bij Amersfoort. Op de A12 vallen de problemen mee, meldt de VID. (ANP)

Foto's

  • Rozseboom Ede
    Roseboom Ede
  • Dedem Diensten Barneveld
    Dedem diensten Barneveld
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats