Clicky


Havenbedrijf Rotterdam en LBC Tank Terminals starten bouw nieuwe steiger

Havenbedrijf Rotterdam en LBC Tank Terminals starten bouw nieuwe steiger
02-10-2015 15:40 | Haven Nieuws | auteur Redactie [CE]

ROTTERDAM - Het Havenbedrijf Rotterdam is begonnen aan de constructie van de nieuwe steiger van de LBC terminal in Botlek. "Deze steiger geeft LBC Rotterdam de benodigde capaciteit om aan de toenemende vraag van klanten te beantwoorden en onze maritieme diensten uit te bouwen", zegt Walter Wattenbergh, CEO van LBC. De nieuwe steiger heeft vier ligplaatsen, twee voor zeeschepen en twee voor lichters. Dit verviervoudigt de steigercapaciteit van de LBC terminal.

De steiger wordt in twee fases gebouwd. De eerste fase, bestaande uit de bouw van twee ligplaatsen, zal klaar zijn medio 2016. Alle vier ligplaatsen zullen operationeel zijn tegen het einde van 2017. LBC zal te zijner tijd in staat zijn om parcel tankers van 80.000 DWT te ontvangen en simultaan te laden en te lossen op alle ligplaatsen.

Tegelijkertijd met de realisatie van de nieuwe steiger investeert LBC in de uitbreiding van haar Rotterdamse terminal. De opslagcapaciteit zal toenemen tot 250.000m³. Tevens investeert LBC in de verbetering en uitbreiding van tankwagen- en spoorverladingsinfrastructuur om efficient een breed gamma vloeibare producten te kunnen opslaan. De terminal zal alle mogelijkheden hebben tot dampverwerking, circulatie en diverse temperatuursystemen. De eerste expansie van 36.000m³ roestvrij stalen tanks zal operationeel zijn begin 2017.