Chemische logistiek sluit zich aan bij Veiligheid Voorop

Chemische logistiek sluit zich aan bij Veiligheid Voorop
02-10-2015 15:18 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ZWAAGWESTEINDE - Tijdens de zevende editie van de Chemiebeurs; de conferentie van de chemische keten, heeft de VNCW door het ondertekenen van een overeenkomst, zich aangesloten bij Veiligheid Voorop. De overeenkomst werd ondertekend door Anton van Beek (President Dow Benelux) en Luciën Govaert (Directeur / Voorzitter VNCW).

Veiligheid is erg belangrijk voor de hele chemische keten, maar alleen de chemische logistiek ontbrak tot op heden. Met het ondertekenen van Veiligheid Voorop door de VNCW; de branchevereniging voor de opslagbedrijven van chemische stoffen, is de hele keten nu vertegenwoordigd. In het komend jaar zal de VNCW haar individuele leden gaan benaderen om de overeenkomst te laten tekenen.

Deelneming is weliswaar op vrijwillige basis, maar zal actief door de vereniging worden gepromoot. Het programma richt zich in eerste instantie op bedrijven die werken met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen, de zogenoemde BRZO-bedrijven.

De ondertekening van de overeenkomst viel samen met interessante lezingen op de chemiebeurs van onder meer Prof. Dr. Ir. Genserik Reniers, Jakko van Kampen (TNO), Anton van Beek, Danny Croese (DCMR), Willem Scheepers en Luciën Govaert. Tijdens de lezingen werd het belang van veilig werken in de chemische keten nog eens sterk onderstreept.ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier