Clicky


Italiaanse activiteiten blijven onderdeel van PostNL

Italiaanse activiteiten blijven onderdeel van PostNL
02-10-2015 10:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Op basis van de strategische heroriëntatie van de internationale activiteiten die begin mei is aangekondigd, heeft PostNL besloten te blijven investeren in haar Italiaanse activiteiten (Nexive). Nexive levert een positieve bijdrage aan het resultaat van PostNL en heeft groeipotentieel in de Italiaanse post- en pakkettenmarkt met zijn eigen bezorgnetwerk.

PostNL steunt het lokale management en verwacht dat het in staat zal zijn om het marktaandeel van Nexive te laten groeien door uitbreiding van het klantenbestand, een grotere geografische dekking van het Formula Certa-netwerk en door haar klanten nieuwe diensten aan te bieden met toegevoegde waarde. Ook het Italiaanse pakkettenbedrijf biedt goede mogelijkheden voor verdere groei.

De strategische heroriëntatie van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk leidde eind juli tot een overeenstemming op hoofdpunten over een voorgenomen verkoop van Whistl aan het management. De strategische heroriëntatie voor de activiteiten in Duitsland is nog gaande.

Nexive is actief in Italië sinds 1998. De ruim 5.500 eigen medewerkers en partners verwerken momenteel 500 miljoen stukken per jaar en bereiken daarmee rond de 80% van de Italiaanse huishoudens.