Clicky


Royal A-ware: Verduurzamen is mensenwerk en moet je gewoon doen!

Royal A-ware: Verduurzamen is mensenwerk en moet je gewoon doen!
02-10-2015 09:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ALMERE - Royal A-ware is een familiebedrijf in zuivel en agrifood met een historie van meer dan 125 jaar. Duurzaam produceren is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering.

A-ware is het efficiënt organiseren van ketens en werkzaamheden en tegelijkertijd oog hebben voor medewerkers, buren en milieu. Op deze manier zet Royal A-ware, soms bijna onbewust, stappen om duurzamer te ondernemen. Royal A-ware heeft deze week een MVO-bericht gepubliceerd waarin medewerkers en partners van Royal A-ware vertellen hoe zij elke dag bijdragen aan het verduurzamen van de activiteiten van Royal
A-ware.

Focus op de lange termijn

Continuïteit op de lange termijn en het bedrijf doorgeven aan de volgende generatie zijn voor Royal A-ware belangrijke waarden. “Je kunt dus gerust stellen dat bewust ondernemen in onze genen zit", aldus Jan Anker.

“Wij zijn betrokken bij onze mensen en omgeving en zijn ons steeds bewust van onze rol in de maatschappij.“ 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is voor Royal A-ware ‘A-wareness’ wat is gebaseerd op vier pijlers: Actieve Ketenpartner, Arbeidsklimaat, Aarde en Aandacht voor de Samenleving. Voor de vier pijlers heeft Royal A-ware ambities geformuleerd. In het MVO-bericht vertellen medewerker van Royal A-ware hoe zij bijdragen aan de realisatie van deze ambities.

Verduurzamen moet je gewoon doen!

Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen is voor Royal A-ware een kwestie van doen! Belangrijk hierbij zijn de medewerkers van Royal A-ware. Alle medewerkers werken namelijk mee aan een duurzame

bedrijfsvoering. Dagelijks voorzien zij klanten van de beste producten en diensten. Royal A-ware werkt met concrete acties aan het verduurzamen van haar bedrijfsvoering. Zo investeert zij, onder de noemer ‘Knowledge & Education’ in het opleiden van medewerkers. Daarnaast heeft zij samen met melkveehouders A-ware Duurzaam ontwikkeld om melkveehouders te stimuleren en waarderen de bedrijfsvoering te verduurzamen.

Aantoonbaar verduurzamen aan de hand van ISO 26000 en MVO PrestatieLadder

Royal A-ware heeft ervoor gekozen om haar MVO-beleid te concretiseren aan de hand van ISO 26000 en de MVO Prestatieladder. Deze standaarden helpen Royal A-ware om met een brede blik naar duurzaamheid te kijken en geen belangrijke zaken over het hoofd te zien.

Bovendien prikkelt het directie, medewerkers en ketenpartners zoals melkveehouders om het elke dag een stukje beter te doen voor voedselveiligheid, mens, dier en milieu.  Royal A-ware beschikt over het certificaat MVO PrestatieLadder niveau 3 en laat zich eind 2015 auditen voor niveau 4.