Clicky


Doden en gewonden bij schietpartij Roseburg

Doden en gewonden bij schietpartij Roseburg
01-10-2015 20:35 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ROSEBURG (ANP) - Uren na de bloedige schietpartij in een school in Roseburg, in de Amerikaanse staat Oregon, is er nog altijd geen duidelijkheid over het aantal doden dat daar is gevallen. Ook het aantal gewonden is nog niet bevestigd.

De schutter, een man van twintig, heeft tussen de zeven en dertien mensen doodgeschoten en rond de twintig verwond. Zelf kwam hij om tijdens een schotenwisseling met de politie. Over zijn motieven wordt volop gespeculeerd. Volgens een getuige moesten de slachtoffers hun godsdienst noemen voordat de dader erop los begon te schieten.

Ook zou hij op een internetforum hebben gewaarschuwd dat hij iets van plan was. Hij zou woensdag hebben geschreven: "Ga niet naar school morgen als je in het noordwesten zit." In een andere post zou hij hebben verwezen naar een schietpartij van vorig jaar, waarbij een man zes mensen doodschoot op de campus van de universiteit van Santa Barbara. "Ik ga die heldendaad vieren. Het wordt glorieus." Al zijn bewegingen op internet en sociale media worden onderzocht.

President Barack Obama heeft zich van de gebeurtenissen in Roseburg op de hoogte laten stellen. Bij het onderzoek naar het bloedbad is ook de FBI betrokken.

Umpqua Community College is een school voor volwassenenonderwijs en hoger beroepsonderwijs. De school telt bijna 5000 studenten, van wie het merendeel parttime. Een deel van hen woont op de campus.