Clicky

 
Transport Online - Stadslogistiek en ZZZoof gaan samen in groene logistiek in Arnhem

Stadslogistiek en ZZZoof gaan samen in groene logistiek in Arnhem

Stadslogistiek en ZZZoof gaan samen in groene logistiek in Arnhem
01-10-2015 16:06 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ARNHEM - Investment Ready alumnus ZZZoof en Stadslogistiek van PostNL zijn een samenwerking gestart. Onder het label Stadslogistiek Arnhem verzorgen beide partijen op een duurzame manier de lokale logistieke dienstverlening met als doel groei te realiseren in de regio.

Voor ZZZoof betekent de toevoeging van Stadslogistiek aan het logistieke grid de kans op een groeiversnelling. De duurzame ondernemer – de voertuigen rijden alleen op groen gas of electriciteit – maakt gebruik van middelen van Stadslogistiek en PostNL in Arnhem. ZZZoof levert haar kennis van duurzame lokale logistiek en verzorgt de marketing, de planning en de acquisitie van klanten. De alliantie met een startende onderneming biedt PostNL de mogelijkheid om te innoveren op gebied van stedelijke logistiek.

ZZZoof richt zich op snel en flexibel ‘groen’ vervoer voor het lokale MKB in steden met 50.000 tot 150.000 inwoners en heeft in de afgelopen drie jaar al een behoorlijke track record opgebouwd in Arnhem. Dankzij ZZZoof zijn middenstanders in de Gelderse hoofdstad in staat om op prijs en service te concurreren met de grote webwinkels. Dat was eerder lastig vanwege het ontbreken van een goed alternatief voor de vaak relatief dure koeriers. Ook werkt ZZZoof voor de Arnhemse Mediamarkt om op een rendabele manier ‘same day delivery’ te realiseren.

De eerste ontmoeting tussen Stadslogistiek en ZZZoof vond plaats tijdens het Investment Ready-programma, waar het thema lokale logistiek al snel ter sprake kwam. ZZZoof-oprichter Alex Veen vertelt dat er voldoende aanknopingspunten waren om de dialoog te verdiepen in een vervolggesprek.

“Voor  PostNL was Stadslogistiek Delft een eerste serieuze stap op het vlak van stadslogistiek, terwijl wij in ons driejarig bestaan al de nodige ervaring hebben opgedaan en weten wat wel en wat niet werkt. We zijn verheugd dat het bedrijf ons daarin het vertrouwen geeft. Deze samenwerking geeft ons de mogelijkheid om onze dienstverlening te verbeteren en onze schaalbaarheid te vergroten. Niet alleen in Arnhem, maar mogelijk ook in andere steden.”

Laurens Tuinhout, Directeur Stadslogistiek: “Stadslogistiek ontwikkelt nieuwe logistieke dienstverlening voor de binnenstad. In ZZZoof hebben we een sterke partner gevonden om Stadslogistiek Arnhem succesvol op te starten. Zoals een goed partnership betaamt versterken we elkaar met aanvullende kennis en ervaring om samen te groeien.”

Marieke Pluk, programma coördinator bij Investment Ready, zegt over de samenwerking en de rol van Investment Ready: “Het gaat binnen ons programma niet alleen om het binnenhalen van een investering. Een partnerschap als deze tussen PostNL en ZZZoof laat zien dat duurzame, innovatieve start-ups en grote organisaties samen een duurzame ontwikkeling naar grotere schaal kunnen brengen en tegelijk goede zaken kunnen doen. Samenwerkingen als deze zijn voor impact startups misschien nog wel belangrijker dan een groot bedrag op de bank. Het zorgt er namelijk voor dat ZZZoof zowel sociale duurzaamheid als ondernemingsduurzaamheid valideert.”

ZZZoof levert Duurzame Lokale Logistiek. Ze rijdt met voertuigen die het milieu sparen en rijdt alleen in steden en de nabije omgeving daarvan. Daardoor is ZZZoof altijd supersnel ter plaatse en kan heel snelle service leveren tegen een zeer aanvaardbare prijs. Het aanbod van goederen varieert enorm; het kunnen meubelen uit woonwinkels, biologische maatijdboxen, bloemen, serviesgoed of elektronica zijn.

Het belangrijkste is dat ZZZoof in de stad waar ze opereert, de logistieke behoefte invult. Daar blijkt een flinke markt voor te zijn en omdat ze het duurzaam doen, houden ze eigenlijk gratis de stad schoon! Ze bespaart hiermee aanzienlijk op de gemeentelijke uitgaven in het terugbrengen van CO2 uitstoot, een grootstedelijk en landelijke uitdaging. In de metropoolregio zien we hoe impact ondernemingen als ZZZoof actief worden ingezet bij het oplossen van vraagstukken op gebied van logistiek, werkgelegenheid en energie. ZZZoof is lid van het wereldwijde Impact Hub-netwerk van impact-ondernemers, waarbij ervaringen, oplossingen, kennis en werk actief worden uitgewisseld. Leden delen daarbij de gezamenlijke deler: het oplossen van de uitdaging van deze tijd door ondernemerschap.

Stadslogistiek heeft als doel de logistieke diensten van de stad van morgen, vandaag al aan te bieden en daarmee tegelijkertijd de leefbaarheid in de stad te verbeteren. Op innovatieve wijze ontwikkelen we nieuwe diensten; zoals het opvangen van goederenstromen aan de rand van de stad om het gebundeld aan te leveren, het bezorgen in de avond van aankopen uit de stadswinkels bij de consumenten en het ophalen van oud papier en karton in de binnenstad. Dit doet Stadslogistiek allemaal met (kleine) elektrische, stille voertuigen. Zo houden we de stad schoon en leefbaar.

Stadslogistiek is een initiatief van PostNL en is actief in Delft en in Arnhem.

Om innovatieve, duurzame bedrijven met groeiambitie klaar te stomen voor een impact investering organiseren Stichting DOEN, Hivos en Impact Hub ook dit jaar weer het Investment Ready Program. Het programma is bedoeld voor impact ondernemers, waarvan het bestaansrecht is bewezen en die in Nederland zijn gevestigd, die op zoek zijn naar EUR 200.000 tot EUR 2.000.000 aan investeringen.

Inmiddels vertrouwde programmapartners als Boston Consulting Group, De Brauw Blackstone Westbroek, pitch coach David Beckett (Best3Minutes) en Mr.Prezident haken ook dit jaar weer aan. Nieuwe partners zijn PR-bureau En Serio, Prezi, leverancier van de gelijknamige storytelling- en presentatietool, en Professional Rebel die haar netwerk van pioniers en start-ups gaat inzetten om de beste ondernemers te scouten voor het programma. Ook zijn er samenwerkingen met de investeerdersnetwerken Toniic, SOCAP, De Investeerdersclub, Money Meets Ideas en PYMWYMIC.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,954
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats