Transport Online - Treinmachinisten Eurotunnel luiden noodklok over migranten

 


Treinmachinisten Eurotunnel luiden noodklok over migranten

Treinmachinisten Eurotunnel luiden noodklok over migranten
01-10-2015 09:53 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

CALAIS - Eurotunnel machinisten hebben vandaag hun angst over migranten geuit middels de publicatie van een open brief. De afgelopen weken zijn er 14 vluchtelingen omgekomen in de Eurotunnel vaak nadat ze aangereden werden door een trein.

"Wij zijn bang", laten de machinisten in het openbaar weten.

Afgelopen dinsdag werd een vluchteling door een bewaker dood gevonden nadat hij door een vrachttrein was aangereden. Het gevaar is nu permanent aanwezig door de vele vluchtelingen in Calais en met name 's nachts. De machinisten schreven daarom een brief met de titel "Ik ben de machinist..."

In de brief uiten zij hun angst om een vluchteling dood te rijden. "Wij rijden zo goed als we kunnen maar kijken in plaats van op het dashboard nu naar de rails, het pad erlangs, de struiken en we bidden en hopen dat er geen vluchteling onder onze trein komt (...) er is overal prikkeldraad, politie met honden en gewapende mensen, het lijkt wel een oorlogsgebied (...) dit kan zo niet langer! (...) Voor de zoveelste keer doen wij een beroep op de overheden, beleidsmakers en alle mensen van goede wil die ons zo snel mogelijk willen helpen", aldus een gedeelte van de brief die de krant la Voix du Nord vandaag publiceerde.

Volgens de laatste telling zijn er op dit moment tussen de 3.000 en 3.500 migranten in Calais, voornamelijk afkomstig uit Oost-Afrika, Afghanistan en Syrië. Zij willen allen wanhopig een poging doen om het Engelse Eldorado te bereiken. Wanneer ook het kamp op 40 kilometer van Calais wordt meegerekend komt het totaal zelfs op 4.000 migranten in de regio.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden