Transport Online - KLM wil af van kwart ondersteunend personeel

KLM wil af van kwart ondersteunend personeel

KLM wil af van kwart ondersteunend personeel
30-09-2015 17:26 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTELVEEN (ANP) - KLM denkt af te kunnen van een kwart van zijn managers en ondersteunende functies. Dat staat in een adviesaanvraag die is ingediend bij de ondernemingsraad. Het betreft een uitwerking van een eerder aangekondigde afslankoperatie.

Op het hoofdkantoor van KLM in Amstelveen werken zo'n achthonderd mensen, op een totaal van 32.500 werknemers. Daarnaast werken bij de verschillende divisies nog enkele honderden mensen in ondersteunende functies. Hoeveel banen precies op de tocht staan, is nog onduidelijk.

"Ik wil het proces zorgvuldig doorlopen'', zei topman Pieter Elbers in een toelichting aan het ANP. "Er zijn nog te veel onzekerheden om getallen te noemen." De genoemde 25 procent is een richtgetal, en onder meer gebaseerd op onderzoek naar de managementstructuur bij andere ondernemingen, aldus Elbers.

In plaats van de kaasschaaf langs alle afdelingen te halen, wil de vorig jaar aangetreden topman de organisatie opnieuw op poten zetten. "Het moet sneller, eenvoudiger en goedkoper", zei Elbers. Haast is daarbij geboden omdat de concurrentie vanuit met name het Midden-Oosten en Turkije snel sterker wordt.

De ingreep kan volgens een grove schatting een besparing op de loonkosten opleveren van 40 miljoen euro. In totaal wil KLM de komende jaren 700 miljoen euro bezuinigen, onder meer door versoberde arbeidsvoorwaarden. Daarover zijn al nieuwe cao-afspraken gemaakt.

Elbers benadrukte dat KLM een vrijwillige vertrekregeling heeft en daarnaast een mobiliteitscentrum heeft opgezet om mensen naar ander werk te begeleiden. Ook is het uiteindelijke banenverlies sterk afhankelijk van toekomstige groeimogelijkheden voor KLM.

Foto's

  • KLM PH-BGF
    KLM PH-BGF


NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions