Clicky


DSV laat ultimatum verlopen, FNV: 'Wij krijgen onze zin toch wel'

DSV laat ultimatum verlopen, FNV: 'Wij krijgen onze zin toch wel'
30-09-2015 17:24 | Transport Online | auteur Redactie [CE]

VENLO - DSV Logistics heeft het ultimatum van FNV voorbij laten gaan. FNV heeft een uiterste aanbieding gedaan om nog tot overeenstemming te komen met DSV. Die is vanmiddag om vier uur verlopen. FNV heeft direct acties aangekondigd.

Henry Jansen van het FNV is heel stellig, hij wil niets meer toegeven. "Zij zijn niet op onze aanbieding ingegaan. Zelfs onze laatste handreiking zaterdag was te hoog." Woordvoerder Marieke de Rouw van DSV Logistics ziet het anders. "Hun laatste aanbieding was buitenproportioneel. Dat was niet marktconform. Ze stelden een looneis van 20%, daar kunnen wij geen ja op zeggen." De Rouw vindt echter niet alleen hun laatste voorstel te hoog. "Al hun voorstellen waren te hoog. Het was niet haalbaar om met hun totale eisenpakket akkoord te gaan"

Het FNV kondigde aan dat zij met acties beginnen die 'te pas en te onpas' worden ingezet om DSV te treffen. "Wij willen het logistieke proces verstoren." Jansen zegt echter dat directe acties nog geen nut hebben, DSV heeft vooruit gewerkt, omdat ze dit zagen aankomen volgens de vakbondsman. Toch is Jansen hoopvol. "Wij hebben een lange adem, wij gaan onze zin toch wel krijgen. Al duurt het vier maanden."

De Rouw zegt tegen Transport Online dat ze de acties van FNV betreurt en hoopt dat de onderhandelingen hervat kunnen worden. "Wij zijn niet bang voor de acties, maar wij betreuren ze wel. We hopen dat ze uitblijven. DSV staat altijd open voor overleg, dat hebben we ook gezegd. We moeten nader tot elkaar komen."

Nieuwe onderhandelingen zijn voor Jansen echter uitgesloten. "Wij gaan alleen nog met DSV om tafel als zij laten blijken aan een oplossing mee te willen werken. Nieuwe onderhandelingen hebben geen nut", aldus Jansen in gesprek met Transport Online.

Alleen vaste krachten zullen aan de acties deelnemen. "Als uitzendkrachten gaan staken, worden ze ontslagen", stelt Jansen. Momenteel hebben zich zestig mensen aangemeld voor de acties.