Clicky


Uitstel kostenverhoging luchtverkeersleiding

Uitstel kostenverhoging luchtverkeersleiding
30-09-2015 16:52 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

MAASTRICHT - Staatsecretaris Wilma Mansveld heeft vandaag, woensdag 30 september, in het Algemeen Overleg Luchtvaart toegezegd geen besluit te willen nemen over de luchtverkeersleiding voordat de marktverkenning is uitgevoerd. Ze wil op dit moment niet vooruitlopen op de uitkomsten hiervan.

Gedeputeerde Twan Beurskens van Limburg en gedeputeerde Henk Brink van Drenthe zijn positief gestemd: "De kostenverhoging van de luchtverkeersleiding is uitgesteld. Wij hebben de afgelopen periode de belangen van de beide vliegvelden, ook in relatie tot de regionale economie, onder de aandacht gebracht in Den Haag en met goed resultaat. Bovendien is het belangrijk dat Drenthe en Limburg betrokken zijn bij de marktverkenning. De race is nog niet gelopen, maar onze argumenten zijn dus goed geland."

Zowel de staatssecretaris als de Kamerleden hebben tijdens de behandeling in het Algemeen Overleg Luchtvaart laten weten begrip te hebben voor de situatie van Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport.