Clicky


Ryanair aast op groter deel Duitse markt

Ryanair aast op groter deel Duitse markt
30-09-2015 15:49 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

BERLIJN (ANP/DPA) - Ryanair wil zijn marktaandeel in Duitsland de komende jaren verviervoudigen, van de huidige 5 procent naar 20 procent. Problemen bij de twee grootste Duitse luchtvaartmaatschappijen bieden daarvoor mogelijkheden, zei marketingdirecteur Kenny Jacobs woensdag.

Lufthansa en budgetdochter Germanwings kampen met stakingen van piloten, die niet willen meewerken aan plannen om kosten te besparen. Air Berlin wordt gehinderd door financiële problemen. Alle reden voor de huidige nummer drie Ryanair om vol in de aanval te gaan, aldus Jacobs.

De bestuurder liet een jaar geleden al weten een groter aandeel in de Duitse markt te willen hebben. Toen bleef zijn ambitie echter nog beperkt tot een verdubbeling van het toenmalige marktaandeel van 4 procent. Prijsvechters hebben in Duitsland tot nu toe minder voet aan de grond gekregen dan in veel andere landen.

Eerder werd al bekend dat de Ierse prijsvechter volgende maand een basis opent in Berlijn, die plaats biedt aan vijf vaste vliegtuigen. Van daaruit worden vanaf komende zomer achttien nieuwe bestemmingen aangedaan, waaronder Rome, Palma de Mallorca, Tenerife en Keulen.

Plannen om ook op Schiphol vliegtuigen te stationeren zijn voorlopig in de ijskast gezet, bleek eerder deze maand. Er zijn volgens topman Michael O'Leary te weinig bruikbare start- en landingstijden. Wel verwelkomt de Amsterdamse luchthaven vanaf eind oktober vier dagelijkse retourvluchten vanuit Dublin.

Ryanair wil ook in Parijs meer vluchten gaan aanbieden, zei O'Leary woensdag tegen de Franse zakenkrant Les Echos. Daarom heeft de prijsvechter start- en landingstijden aangevraagd op de luchthavens Charles de Gaulle, de internationale thuisbasis van Air France, en Orly.