Clicky


500e Solidex melkstal afgeleverd

500e Solidex melkstal afgeleverd
30-09-2015 15:31 | Overig | auteur Redactie [CE]

NOOITGEDAGT - Gisterochtend is het heuglijke feit gevierd dat DeLaval de 500e Solidex melkstal heeft afgeleverd. Tevens betekende deze mijlpaal dat PAX Dedicated Transport voor de 500e keer deze populaire melkstal heeft vervoerd.

Serienummer 500
Op dinsdagochtend 29 september werd de stal met serienummer 500 afgeleverd bij het bedrijf Berkepies – Hagting in het Drentse Nooitgedacht. Onder toeziend oog van beide families werden de materialen, verpakt in een blauwe strik, per meeneemheftruck het terrein opgereden. Met name voor de compactheid is voor dit type stal gekozen, alsook de robuustheid en het gebruiksgemak.

Onverwacht succes
De Solidex werd in België en Nederland in 2007 op de markt gebracht. Aanvankelijk verwachtte Dedden b.v., producent van de melkstal, er 20 per jaar te kunnen maken. Het is dan ook een onverwacht succes dat 8 jaar later de 500e Solidex is afgeleverd. Dat de Solidex onverminderd populair blijft, blijkt uit het feit dat 2015 een recordjaar wordt met meer dan 70 afgeleverde melkstallen van dit type. Het hoogste aantal ooit.

500 keer vervoerd
Sinds jaar en dag maakt DeLaval Benelux gebruik van de diensten van PAX Dedicated Transport. Ook voor Dedden b.v. is PAX Dedicated Transport al jarenlang een vaste vervoerder. Toen het 500e exemplaar bij de apparatenbouwer uit Willemsoord van de band rolde, stond dan ook voor de 500e maal een trailer van PAX Dedicated Transport voor de deur.