Clicky


Hoestbui veroorzaak botsing tussen vrachtwagen en taxi (+foto's)

Hoestbui veroorzaak botsing tussen vrachtwagen en taxi (+foto's)
30-09-2015 13:17 | Buitenland | auteur Redactie [CE]

BIEBELRIED (D) - Een hoestbui van een vrachtwagenchauffeur heeft een verkeersongeluk veroorzaakt. De chauffeur verloor tijdens het hoesten de controle over zijn vrachtwagen en knalde zo op twee auto's op de verkeerde rijbaan. Alle drie de chauffeurs raakten hierbij gewond. Dit gebeurde net na twaalf uur woensdagmiddag.

De IVECO-truck reed plotseling de verkeerde weghelft op, daarbij raakte hij eerst een Renault Clio, die in de berm terechtkwam. Daarna knalde de vrachtwagen vol op een taxi, waarna de vrachtwagen uiteindelijk in de berm belandde en omviel. De lading zand die de vrachtwagen vervoerde viel uit de oplegger op de weg.

De 70-jarige taxi-chauffeur kon uit zijn benarde positie worden bevrijd en werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De 54-jarige vrachtwagenchauffeur werd ongeschonden uit zijn cabine gehaald, nadat de vrachtwagen was omgevallen. De bestuurder van de Clio was vooral in shock en had een paar lichte verwondingen.

De vrachtwagen moest worden opgeruimd met een kraan. De schade aan de auto's, de vrachtwagen en de weg bedraagt ongeveer 30.000 euro.

Bekijk hier foto's van het ongeval.