Transport Online - Volumes luchtvracht stabiliseren

Volumes luchtvracht stabiliseren

Volumes luchtvracht stabiliseren
30-09-2015 10:47 | Luchtvracht | auteur Redactie [CE]

GENÈVE (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen hebben in augustus 0,2 procent meer vracht vervoerd dan een jaar eerder. Brancheorganisatie IATA sprak woensdag van een stabilisatie na twee maanden op rij waarin de vrachtvolumes daalden. In juli was nog sprake van een afname met 0,6 procent.

Vervoerders uit het Midden-Oosten maakten de sterkste groei door, meer dan 10 procent. In Afrika en Europa lagen de vrachtvolumes respectievelijk 2,3 en 0,7 procent hoger. In Azië daarentegen daalde de vraag naar vrachtvervoer met 1 procent, en in Noord- en Latijns-Amerika zelfs met respectievelijk 3,3 en 7,3 procent.

Het lichte marktherstel hield geen gelijke tred met de stijging van de capaciteit. Luchtvaartmaatschappijen hadden in augustus 5,8 procent meer vrachtruimte beschikbaar. Van de in totaal beschikbare ruimte werd gemiddeld bijna 60 procent niet benut.

IATA-voorman Tony Tyler ziet dan ook weinig aanleiding tot juichen. ,,Na de dalingen in juni en juli zijn tekenen van stabilisatie welkom'', zei hij. Maar hij wees er ook op dat de vrachtvolumes nog altijd 2 procent lager liggen dan eind vorig jaar. De oorzaken van de recente terugval, met name een tragere groei in opkomende Aziatische markten, blijven volgens de topman actueel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,279

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions