Clicky


A2B-online Container breidt flink uit met nieuw schip en meer afvaarten

A2B-online Container breidt flink uit met nieuw schip en meer afvaarten
30-09-2015 10:01 | Overig | auteur Redactie [CE]

MOERDIJK - A2B-online Container breidt flink uit. Vanaf vijf oktober wordt er een vijfde schip in vaart genomen. Tegelijkertijd wordt het aantal afvaarten van Moerdijk naar Immingham verhoogd naar acht per week. Dit komt doordat het bedrijf verwacht meer vracht te moeten vervoeren.

Algemeen Directeur en mede aandeelhouder Gerard de Groot: "Wij gaan onze klanten 8x vertrekken in beide richtingen per week aanbieden vanuit Moerdijk naar Immingham. Er is geen enkele andere short sea operator die dit aanbiedt. Wij hebben ons altijd geconcentreerd op het verhogen van de frequentie in plaats van alleen maar naar extra ( grotere ) capaciteit te kijken.  Frequentie en betrouwbaarheid zijn de essentiële elementen in de short sea markt; het is mooi dat wij ons daarin onderscheiden en dat onze klanten daar ook op inspelen door steeds meer met ons te verschepen."

Enthousiast vervolgt hij: "Wat wij in twee jaar hebben gepresteerd is best opmerkelijk, het 5e containerschip, een Sietas 151 type, van 508 TEU zal aan de vloot worden toegevoegd en zal worden gemanaged door Holwerda Shipping, de in Nederland gevestigde scheepvaartonderneming. Het schip de MS ‘A2B Future’ is het tweede schip dat wij in eigendom hebben. Eerder dit jaar hebben wij de MS ‘Expansa’ overgenomen, die op dat moment al bij ons in charter was."

Treinverbinding Milaan - Moerdijk

"Het besluit om de capaciteit te verhogen is een logisch gevolg van de treinverbinding tussen Milaan en Moerdijk die in september van start is gegaan", vult Andre Mast, Commercieel Directeur A2B-online Container aan. "Daarnaast start een aantal andere projecten in oktober waar we een behoorlijke toename van volume van verwachten."

De intermodale link die door IFB (Inter Ferry Boats), de Belgische spooroperator, onderhouden wordt, heeft drie vertrekken en aankomsten per week. Natuurlijk zijn we allemaal blij dat in samenwerking met een aantal van onze grootste klanten en IFB deze treinverbinding tot stand is gekomen’.
Luc Smits, de Algemeen Directeur van CCT Moerdijk, vult aan: "Wij hebben geïnvesteerd in kranen alsmede in additionele reach stackers om de snelle afhandeling te kunnen blijven waarborgen aan zowel de rail zijde als de maritieme kant. Wij zijn net zo trots als A2B-online Container op wat wij tot dusver hebben bereikt. Het is mooi om te zien dat dit ook door hun klanten wordt bevestigd."

Capaciteit Londen Thamesport

"Naast de verhoging van de frequentie op Immingham zullen wij ook de capaciteit op London Thamesport uitbreiden met zo’n 25%. Dit is natuurlijk zeer aanzienlijk en klanten hebben inmiddels ook deze haven ontdekt. London Thamesport is goed georganiseerd en zij heeft een zeer snelle doorlooptijd op de terminal. Dit verbetert de productiviteit en efficiency waar wij allemaal naar op zoek zijn" zegt de Groot tenslotte.

Kees Vierhouten, de grootste aandeelhouder van A2B-online en van de Vierhouten Group, concludeert: "Met de kennis en expertise die wij hebben wisten we dat we een mooi product neer konden zetten voor de klant. Met alle investeringen welke wij hebben gedaan ben ik ervan overtuigd dat wij een positieve bijdrage leveren aan de dienstverlening van het short sea transport."