Transport Online - KLM-personeel doet beroep op Den Haag

KLM-personeel doet beroep op Den Haag

KLM-personeel doet beroep op Den Haag
30-09-2015 00:16 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMSTELVEEN (ANP) - Het KLM-personeel roept de Tweede Kamer op zich in de zetten voor een 'eerlijker speelveld' in de luchtvaart. Anders staan de banen van 33.000 mensen op de tocht, waarschuwt de ondernemingsraad van de luchtvaartmaatschappij in een dinsdag aangeboden petitie.

Een opeenstapeling van Brusselse en nationale regels hindert de Europese luchtvaart, stelt de ondernemingsraad. Ook hoge havengelden en beveiligingskosten op Schiphol staan een goede concurrentiepositie voor KLM in de weg. Regels tegen subsidiëring van concurrenten in de Golfregio blijken niet te werken.

In de petitie roept het KLM-personeel de Tweede Kamer op de regeldruk te verminderen en de kosten voor het gebruik van Schiphol structureel te verlagen. De rijksoverheid is meerderheidsaandeelhouder van de luchthaven, die zijn rol als internationaal knooppunt grotendeels dankt aan KLM.

De KLM'ers benadrukken dat zij zelf ook offers brengen om het bedrijf weer concurrerend te maken. De luchtvaartmaatschappij, onderdeel van de al jaren verlieslatende groep Air France-KLM, bezuinigt de komende jaren 700 miljoen euro. Dat zal tot pijnlijke maatregelen leiden, aldus de or.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen