Transport Online - Afsluiting Waalbrug onaangename verrassing voor bedrijven

Afsluiting Waalbrug onaangename verrassing voor bedrijven

Afsluiting Waalbrug onaangename verrassing voor bedrijven
29-09-2015 18:46 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO waarschuwen dat de onverwachte afsluiting van de Waalbrug in het centrum van Nijmegen bedrijven in de regio hard treft. Deze afsluiting heeft grote gevolgen voor zware vrachtauto’s, denk onder andere aan bouwverkeer, gevaarlijke stoffen en tankauto’s. Dit verkeer moet nu een alternatieve route kiezen, bijvoorbeeld via de nieuwe stadsbrug.

Vanaf 30 september mag zwaar vrachtverkeer met een aslast van meer dan 9 ton geen gebruik meer maken van de oude Waalbrug. Hoewel er van een acute onveilige situatie geen sprake is volgens Rijkswaterstaat, komt de afsluiting plotseling. EVO en TLN  dringen dan ook bij de gemeente aan op een betere communicatie. Het noodzakelijke verkeersbesluit wordt op 30 september gepubliceerd. Zowel TLN als EVO willen graag in overleg met de gemeente over de gevolgen van deze maatregel voor leden en zoeken naar mogelijke alternatieven.

TLN en EVO maken zich in toenemende mate zorgen over bruggen en viaducten in Oost-Nederland die zwaar vrachtverkeer niet meer veilig kunnen dragen. De Waalbrug is daarvan een nieuw voorbeeld.

©Foto: Wikimedia

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen