Jan de Rijk Logistics wil De Rooy Logistics overnemen

Jan de Rijk Logistics wil De Rooy Logistics overnemen
29-09-2015 17:17 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Transportbedrijf Jan de Rijk meldt zich opnieuw aan het overnamefront. De internationaal actieve onderneming uit Roosendaal, een van de grootste wegtransporteurs van Nederland, heeft dit keer zijn oog laten vallen op de kleinere branchegenoot De Rooy Logistics. Dit familiebedrijf uit Geldrop legt zich toe op het transport, opslag en distributie van auto-onderdelen. Toezichthouder ACM moet nog instemmen met de overname.

Ruim een week geleden nam Jan de Rijk al Omega Logistics over. Dit bedrijf uit Houten houdt zich bezig met de bevoorrading van ziekenhuizen, apotheken en zorginstellingen.

Jan de Rijk draaide vorig jaar een omzet van 184 miljoen euro, ruim 11 miljoen euro meer dan in 2013. De nettowinst kwam boven de 3 miljoen euro uit. Het bedrijf heeft 550 voertuigen en ruim duizend werknemers.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden