Transport Online - TLN gaat in hoger beroep tegen eigen cao

TLN gaat in hoger beroep tegen eigen cao

TLN gaat in hoger beroep tegen eigen cao
29-09-2015 15:13 | Transport | auteur Redactie [CE]

DE WESTEREEN - FNV reageerde verheugd op de uitspraak van de kantonrechter in Amsterdam en sprak van een 'grote opsteker voor de chauffeurs'. Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft vandaag laten weten in beroep te gaan tegen de toeslag voor eendaagse nachtritten vanaf acht uur.

TLN-woordvoerder Renée Reijers laat aan Transport Online weten dat zij het niet eens zijn met de interpretatie van de rechter van artikel 37 in de cao van TLN zelf. Reijers zegt dat het pas een nachtrit is als er na middernacht wordt gereden. "Een rit die tot na acht uur duurt, is volgens ons niet altijd een nachtrit. Alleen als er na twaalf uur nog wordt gereden, hebben de chauffeurs recht op een toeslag."

In de cao staat echter niets over rijden na middernacht.
"Per 1 januari 2014 wordt voor eendaagse nachtritten voor de diensturen gelegen tussen 20.00 uur en 04.00 uur een vergoeding van €2,53 per uur toegekend." Verder staat er nog dat het in 2015 en 2016 wordt opgehoogd en dat het niet voor ploegendiensten geldt. Niets over wat een nachtrit is.

Desondanks zegt Reijers vertrouwen te hebben in de rechtszaak. "Als je geen vertrouwen in je zaak hebt, dan moet je hem niet aanspannen." FNV reageerde eerder al dat zij het hoger beroep ook met vertrouwen tegemoet zien.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Foto's

  • Van Zaal Transport
    Van Zaal Transport
  • Van Zaal Transport
    Van Zaal Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,845
Diesel1,509

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen