Thermo King Transportkoeling introduceert volledig GDP gecertificeerde bakwagen op de BedrijfsautoRAI

Thermo King Transportkoeling introduceert volledig GDP gecertificeerde bakwagen op de BedrijfsautoRAI
29-09-2015 11:22 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [CE]

ROTTERDAM - Sinds de invoering van de nieuwe GDP-richtlijnen is er voor de producent, groothandel en transporteur van farmaceutische producten behoorlijk wat veranderd. De wijzigingen en aanpassingen die de farmaceutische industrie zal moeten ondergaan om te voldoen aan de nieuwe GDP-regelgevingen zijn omvangrijk en kostbaar. Thermo King Transportkoeling gaat deze uitdaging als marktleider en producent van koelmotoren niet uit de weg en heeft voor iedere transportmodaliteit een passend antwoord ontwikkeld. De afgelopen twee jaar heeft Thermo King Transportkoeling een team opgezet dat een casestudy heeft opgebouwd betreffende het inventariseren van de uitdagingen en noodzakelijke aanpassingen per transportmodaliteit.

De grootste uitdaging en ontwikkeling zit in de ‘last mile distribution’: het afleveren van de medicijnen bij ziekenhuizen en apotheken. Samen met Groothandel Brocacef Nederland (onderdeel van de Phoenix groep) heeft Thermo King Transportkoeling het afgelopen jaar de handen ineen geslagen om antwoord te kunnen geven op alle uitdagingen in de fijnmazige ‘last mile distribution’. Middels een 100% elektrische koeling en volledig flexibele en GDP-gecertificeerde bakwagen, is het vanaf nu mogelijk de fijnmazige distributie uit te voeren. Deze bakwagen is volgens een onafhankelijk testprotocol in alle extreme omstandigheden (-20 °C en +40 °C) getest, te weten een IQ, OQ & PQ zijn allen uitgevoerd en akkoord bevonden. De bakwagen is voorzien van hybride techniek zodat de koelmotor niet meer afhankelijk is van het toerental van de auto en zelfs met uitgeschakelde motor blijft koelen en verwarmen. De medicijnen welke op een temperatuur van 5°C moeten worden aangeleverd, kunnen zich bevinden in een flexibele klimaatunit die op basis van ieder volume en afmeting is te fabriceren. 

Transport groot volume farmaceutische producten
Ook voor het groot-volume-transport vanuit producent in single en multi-temperatuur biedt Thermo King Transportkoeling de ideale oplossing op het gebied van trailer, truck en zelfs intermodaal container transport. Alle configuraties onafhankelijk van trailermerk kan Thermo King Transportkoeling momenteel middels een volledige GDP-certificering leveren. Op alle configuraties en units zijn uitvoerige testen uitgevoerd op basis van een onafhankelijk testprotocol.

Thermo King Transportkoeling is uw partner in optimaal temperatuurbeheer
Buiten de koelmotoren en certificeringen levert Thermo King Transportkoeling uiteraard een volledig portfolio aan aanvullende diensten, onderhoud en service middels een wereldwijd servicenetwerk, telematics oplossingen, trainingen en advies. Thermo King Transportkoeling probeert altijd de volledige klantwens zo optimaal mogelijk in te vullen, als partner in optimaal temperatuurbeheer.Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier