Clicky

 
Transport Online - Shell opent LNG-tankstation voor vrachtwagens in Amsterdam

Shell opent LNG-tankstation voor vrachtwagens in Amsterdam

Shell opent LNG-tankstation voor vrachtwagens in Amsterdam
29-09-2015 11:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Shell opent vandaag, disndag 29 september, zijn derde Liquefied Natural Gas (LNG) tankstation voor vrachtwagens in Nederland. Het tankstation bevindt zich in het Amsterdamse Westelijk Havengebied waar veel goederen worden overgeladen van schepen op vrachtwagens voor distributie. Eerder dit jaar opende Shell LNG-tankstations in Rotterdam en Waalwijk.

Wegtransportbedrijven maken in toenemende mate de keuze voor LNG -brandstof in plaats van de gebruikelijke diesel, omdat het concurrerend kan zijn voor vrachtwagens. De brandstof is schoner dan diesel ten aanzien van de uitstoot van fijnstof, zwavel- en stikstofoxides en het kan een reductie opleveren van broeikasgasemissies.

Het nieuwe station heeft een capaciteit van 70 000 liter LNG, en kan op dagbasis zo’n 200 vrachtwagens van vloeibaar aardgas voorzien.

"De vorderingen, die we in korte tijd hebben gemaakt, met de ontwikkeling van een netwerk van LNG tankstations in Nederland, is fantastisch", zegt Giorgio Delpiano, General Manager voor Shell’s euroShell business.

"We zijn er van overtuigd dat LNG een geschikte brandstofoptie is voor wegtransportbedrijven."

Lauran Wetemans, General Manager Downstream LNG, voegt toe: "We verwachten dat LNG een groter deel van de toekomstige transportbrandstofmix gaat vormen. Shell werkt samen met motorfabrikanten, klanten en beleidsmakers aan het versterken van de business case voor het gebruik van LNG als transportbrandstof. Met de groeiende vraag van klanten zijn we van plan om nog meer LNG-stations in Nederland te openen."

Shell verwacht dat LNG een grotere rol gaat spelen in de toekomstige mix aan transportbrandstoffen, zoals dat ook tot uitdrukking komt in de Brandstofvisie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de EU Clean Power for Transport Directive. Vloeibaar aardgas is onder meer bruikbaar als schone brandstof voor zwaar wegtransport, de scheepvaartsector en goederentransport over het spoor.

Foto's

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden