Clicky


'Grote opsteker voor vrachtwagenchauffeurs'

'Grote opsteker voor vrachtwagenchauffeurs'
29-09-2015 10:18 | Financieel | auteur Redactie [CE]

DE WESTEREEN - De uitspraak van de kantonrechter in Amsterdam dat vrachtwagenchauffers ook tussen acht uur 's avonds en middernacht een nachttoeslag moeten krijgen, kan verstrekkende gevolgen hebben voor veel transportbedrijven. Voor chauffeurs is het echter een extraatje. Het FNV is dan ook blij met de uitspraak.

Linda Vermeulen is woordvoerder van het FNV. Zij laat weten dat het een grote opsteker is voor chauffeurs. "Chauffeurs kunnen door deze toeslag een paar honderd euro per jaar extra verdienen."

Voor transportbedrijven betekent het juist een financiële tegenvaller. De toeslag moet namelijk met terugwerkende kracht vanaf 2009 betaalt worden. Dit kan in de tientallen duizenden euro's lopen voor sommige bedrijven die vaak 's avonds en 's nachts rijden.

"Wij voorzien geen grote financiële problemen voor Van Zaal of andere bedrijven. De zaak speelde al een tijdje, ze hebben zich erop kunnen voorbereiden. Er zullen volgens ons ook geen bedrijven failliet gaan", stelt Vermeulen. Hoe groot de klap wordt voor de branche is onbekend.

Waarom deze zaak tegen Van Zaal Transport is aangespannen, is volgens Vermeulen de voorbeeldfunctie van de rechtszaak. "Het ging ons niet om Van Zaal, maar om de cao. Wij zagen echter een mooi voorbeeld in deze zaak, daarom hebben wij hem aangespannen."

Van Zaal Transport is om een reactie gevraagd, maar zij weigerden te reageren op de uitspraak van de rechter. TLN zegt zich te beraden op de volgende stap.