Transport Online - Werknemers DSV Solutions dreigen met acties

Werknemers DSV Solutions dreigen met acties

Werknemers DSV Solutions dreigen met acties
28-09-2015 18:35 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - FNV Transport en Logistiek heeft een ultimatum gestuurd aan DSV Solutions dat woensdagmiddag 16:00 uur afloopt. De werknemers eisen een flinke loonsverhoging. Ook eisen ze meer vaste banen voor de steeds groter wordende groep uitzendkrachten. Als de werkgever niet ingaat op het ultimatum willen de werknemers, net als in 2013, actie gaan voeren.

Looneis

De werknemers eisen een verhoging van hun maandsalaris met € 100,- euro per 1 april 2015 en nogmaals € 100,- extra vanaf april 2016. Deze looneis, in centen in plaats van procenten, is nodig om de loonachterstand met andere logistieke dienstverleners in te lopen. Eind 2012 heeft op verzoek van DSV de AWVN een benchmark uit laten voeren. Daaruit bleek dat de lonen bij DSV Solutions gemiddeld tien procent lager liggen dan bij andere logistieke dienstverleners.

Terugdringen flexibele schil

Ook eisen de leden in het ultimatum dat er meer uitzendkrachten een vaste baan krijgen.  Mocht DSV het ultimatum naast zich neerleggen, dan volgen er, net als in 2013, acties. In 2013 werd er na vijf stakingsdagen een cao afgedwongen. De lonen stegen door de acties in 2013 en 2014 met totaal vijf procent. Ook werden toen afspraken gemaakt om de doorgeschoten flexibele schil terug te dringen. Helaas kwam er van deze afspraken niks terecht. Dat is één van de redenen dat de werknemers het nu echt zat zijn.

DSV Solutions is onderdeel van DSV, een internationaal, beursgenoteerde onderneming met de hoofdvestiging in Denenmarken.  In Nederland werken er voor DSV Solutions 1.365 medewerkers, waarvan 573 op flexibele basis.

De logistieke dienstverlener heeft vestigingen in Amsterdam, Moerdijk, Venray, Venlo, Beek/Maastricht en ‘s-Heerenberg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions