Clicky


Lelystad Airport en Werkbedrijf Lelystad gaan samenwerken

Lelystad Airport en Werkbedrijf Lelystad gaan samenwerken
28-09-2015 16:16 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [CE]

LELYSTAD - Lelystad Airport en Werkbedrijf Lelystad gaan samenwerken om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen. Dat maakt de gemeente Lelystad vandaag bekend. Door de groei van het vliegveld komen er 2500 banen bij.

De luchthaven wil graag duurzaam zijn en zet in op mensen helpen terug te keren naar de arbeidsmarkt. Hierop zijn de aannemers geselecteerd, volgens Pauline Beumers van Lelystad Airport. "Wij nemen niet direct mensen aan, dat doen de aannemers of de onder-aannemers. Wij hebben met hen afspraken gemaakt over het aannemen van langdurig werklozen uit de regio. Zij moesten dit ook als speerpunt hebben."

Op een vliegveld is veel werk te doen. Voor sommige banen zijn echter opleidingen nodig, omdat het lastig werk is, bijvoorbeeld werken met vliegtuigen. Beumers schrikt hier niet van terug. "De meeste mensen krijgen een baan in de dienstverlening op het vliegveld. Dat gaat van het parkeerterrein tot vlieguitgen begeleiden. Voor sommige banen is inderdaad een opleiding nodig. Daar wordt voor gezorgd", aldus Beumers tegen Transport-Online. Lelystad Airport wil ook specialisten van buiten Flevoland aannemen.

De groei van Lelystad Airport zorgt niet voor meer werkgelgenheid in de regio, want als de luchthaven groeit dan krimpen andere sectoren. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Lelystad. Er komen wel meer banen vrij op het vliegveld. Lelystad Airport wil blijven groeien, de laatste stap in 2043 moet zijn dat er 4,5 miljoen mensen per jaar via het vliegveld in Flevoland gaan.

Het contract werd maandag 28 september ondertekend door de directeur van het Werkbedrijf Onno Vermooten en de directeur van de luchthaven Erik Lagerweij.