United Biscuits tekent driejarige contractverlenging met CHEP Europa

United Biscuits tekent driejarige contractverlenging met CHEP Europa
28-09-2015 13:53 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [CE]

MECHELEN - CHEP kondigt vandaag aan dat United Biscuits (UB), een toonaangevende internationale koekjesfabrikant, hun contract met drie jaar heeft verlengd. CHEP is de wereldwijde marktleider in pallet- en containerpoolingservices. Het contract omvat palletmanagement in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk voor meer dan 3 miljoen palletbewegingen per jaar.

Rob Wright, Hoofd Distributie bij United Biscuits: “Onze samenwerking met CHEP zorgt ervoor dat wij tegemoet kunnen komen aan de behoeften van onze klanten. Het bedrijf heeft een groot Europees netwerk dat volledig aansluit op onze logistieke strategie en groeiplannen. CHEP levert de kwaliteit en de hoeveelheid pallets die we nodig hebben, wanneer we ze nodig hebben.”

CHEP's duurzame bedrijfsmodel is een belangrijke factor geweest in de beslissing van de koekjesfabrikant om de samenwerking te verlengen. CHEP biedt een milieuvriendelijk bedrijfsmodel dat volgt uit de voortdurende reparatie en het hergebruik van poolingpallets. UB ziet dit als een groot voordeel en rekent er dan ook op dat CHEP hen helpt hun eigen CO2-emissiereductie doelstellingen te behalen.

Jorge Montano, Vice President European Key Accounts bij CHEP: “De doelstellingen en prestaties op het gebied van duurzaamheid van United Biscuits zijn te prijzen en komen overeen met die van ons. We zijn trots dat we een rol spelen in hun duurzaamheidsprogramma en we zullen hen blijven betrekken bij ons CarbonNeutral Pallet programma. Dit programma zal hen helpen om hun impact op het milieu nog verder te verkleinen door de aanschaf van 'carbon credits', waarmee wereldwijd koolstofopvangende projecten worden gefinancierd.

De geschiedenis van United Biscuits, in Nederland vooral bekend van de merken Verkade en Sultana, gaat generaties terug met vele recepten die al sinds de 19de eeuw worden doorgegeven. Het bedrijf heeft wereldwijd 16 productievestigingen, waarvan zeven in het Verenigd Koninkrijk. Er werken meer dan 7.000 mensen in drie verschillende divisies en de merken van UB worden in meer dan 130 landen verkocht.

CHEP levert al sinds de jaren ‘70 pallets aan United Biscuits en is dankzij haar managed pallet poolingsysteem en flexibele dienstverlening de belangrijkste leverancier van het bedrijf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier