Clicky

 
Transport Online - OM eist taakstraf voor dodelijk tractorongeval

OM eist taakstraf voor dodelijk tractorongeval

OM eist taakstraf voor dodelijk tractorongeval
28-09-2015 11:32 | Ongevallen | auteur Redactie [CE]

ZWOLLE (ANP) - Tegen de bestuurder van een tractor die in Staphorst tegen een auto botste waardoor een peuter om het leven kwam, is maandag 240 uur taakstraf en een rijontzegging van een jaar geëist.

De 27-jarige Willem B. uit Staphorst botste vorig jaar met zijn tractor op een kruising tegen de zijkant van een personenauto. Voorop het landbouwvoertuig zat een hefinstallatie waarmee de wagen "als met een blikopener'' werd opengereten, aldus de officier van justitie bij de rechtbank in Zwolle. De 3-jarige peuter uit Zuid-Holland werd uit de auto geslingerd en bezweek later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De bestuurder van de 8000 kilo wegende tractor verleende geen voorrang en reed volgens het OM te hard. B. had de scherpe vooruitstekende delen aan het voertuig moeten afdekken. "U had de installatie kunnen inklappen. Waarom heeft u dat niet gedaan? Is het gemakzucht?'', wilde de officier weten.

B. wist niet waarom hij niet die moeite had genomen. Hij had de auto over het hoofd gezien toen hij de kruising opreed. Mogelijk was zijn zicht belemmerd door een raamstijl en de opstaande uitlaat. Hij liet zich niet vertegenwoordigen door een advocaat. "Ik ben gewoon schuldig, ik heb geen voorrang verleend.''

Uitspraak op 12 oktober.

Foto's

  • J.Roeland
    A.G.van Geffen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden