Transport Online - Vorst aan de grond in Twente

Vorst aan de grond in Twente

Vorst aan de grond in Twente
27-09-2015 09:47 | Weer | auteur Redactie [FE]

ZEIST (ANP) - Op Vliegveld Twenthe heeft het zondagochtend aan de grond gevroren. Om iets over 07.00 uur daalde de temperatuur op 10 centimeter hoogte tot min 0,1 graden Celsius. De laatste keer dat het aan de grond vroor in Nederland was op 10 juli. Die dag was het eveneens in Twente zeldzaam koud met 1,3 graden onder nul.

Gemiddeld genomen wordt half september ergens in Nederland voor het eerst vorst aan de grond gemeten. Vorig jaar was het uitzonderlijk laat, namelijk pas op 5 november in Eindhoven. Sinds het begin van de metingen 10 centimeter boven de grond in 1971 was de vorst niet zo laat als in 2014, aldus weeronline.nl.

Het warmst werd het aan de grond in Vlissingen met een temperatuur van 9,1 graden Celsius. Zondag wordt een zonnige dag maar er kunnen in de middag ook stapelwolken ontstaan. Een noord- tot noordoostenwind voert vochtige lucht aan vanaf de Noordzee waardoor er komende nacht laaghangende bewolking en mist kan ontstaan. De volledige maansverduistering is daardoor mogelijk niet overal even goed te zien. De kans op een bewolkte hemel is het grootst in het noorden van het land en het kleinst in het zuidwesten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen