Transport Online - Kok en Balkenende bewaakt na moord Els Borst

Kok en Balkenende bewaakt na moord Els Borst

Kok en Balkenende bewaakt na moord Els Borst
26-09-2015 09:59 | Politiek & Verkiezingen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Oud-premiers Wim Kok en Jan Peter Balkenende zijn vorig jaar maandenlang bewaakt na de moord op oud-minister Els Borst. Dat heeft Kok gezegd in een interview met het AD zaterdag.

Borst had zelf voor haar dood februari vorig jaar verteld dat er op 29 januari een verwarde man aan haar deur was geweest die vroeg naar de adressen van Kok en Balkenende. Volgens het AD was dat verdachte Bart van U. die mogelijk van plan was de twee oud-premiers te vermoorden. Omdat Borst niets kwijt gaf zou Van U. haar uit frustratie om het leven hebben gebracht.

Borst heeft twee dagen na de eerste confrontatie met de verwarde man gesproken met Kok op het afscheidsfeest van Beatrix. "Els zag me uit de verte en riep: 'Wim, Wim! Ik heb je verdedigd als een leeuw!", zei Kok. Hij heeft na de moord op Borst zijn verhaal gedaan bij de politie. Die had toen van vrienden en de kapper van Borst al vernomen dat de man op zoek was naar adresgegevens van de oud-premiers.

Na de moord werden Balkenende en Kok beveiligd. Kok zegt beveiliging en bewaking te hebben gekregen. Ook werd er een politiehuisje voor de deur geplaatst. Pas toen Van U. begin dit jaar in beeld kwam als mogelijke moordenaar werd de beveiliging teruggeschroefd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions