Transport Online - Geen treinen Goes door werkzaamheden spoor

Geen treinen Goes door werkzaamheden spoor

Geen treinen Goes door werkzaamheden spoor
26-09-2015 05:37 | Algemeen | auteur Redactie [MV]

GOES - Door ProRail wordt er van zaterdag tot maandag 5 oktober in Goes gewerkt aan het spoor. Er moet veel gedaan worden in een korte tijd, daarom zal er door het werk enige overlast ontstaan. Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen.

De werkzaamheden zijn onderdeel van het vastgestelde maatregelenpakket dat de overlast van geluid en trillingen beperkt, de verkeersveiligheid en doorstroming vergroot en barrièrewerking vermindert. 

De gemeente Goes beseft goed dat wie langs het spoor woont, last kan hebben van het geluid en soms ook van trillingen die de treinen teweeg brengen. Vandaar dat we het belangrijk vinden dat de geplande werkzaamheden zo snel mogelijk worden uitgevoerd.

Deze werkzaamheden zijn het vervolg van de werkzaamheden in oktober 2014. Toen kon over een lengte van 1400 meter het spoor niet worden vernieuwd. 

Wat gaat er gebeuren?

De spoorwegovergangen worden vernieuwd. Recentelijk is het zuidelijke spoor tussen de overweg Kloetingseweg en de Oostmolenweg vernieuwd. Daarnaast zijn de laatste betonnen dwarsliggers aangebracht. Betonnen dwarsliggers hebben een langere levensduur, maar zijn ook stiller. Het geluid neemt met circa 2 dB af ten op zichte van het geluid met houten dwarsliggers. Verder werden overbodige elektrische scheidingslassen verwijderd en de ES-lassen die nog wel nodig zijn vervangen. Dit heeft een positief effect op overlast door trillingen.

Volgend weekende worden raildempers teruggeplaatst. Dit zorgt nog eens voor een geluidsreductie van zo’n 3 dB.

Geluidsoverlast

Omwonenden kunnen enige overlast ondervinden van de werkzaamheden. Dit zal voornamelijk gaan om geluid door machines en bouwverlichting.

In de nachten voor en na de werkzaamheden zal er ook al activiteit zijn rondom het spoor. Hier wordt geen overlast van verwacht. 

Geen treinverkeer mogelijk

Er is geen of beperkt treinverkeer mogelijk (za&zo).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions