Clicky


VID vindt protestacties op de weg zorgwekkend

VID vindt protestacties op de weg zorgwekkend
25-09-2015 18:54 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

LIJNDEN - De Verkeersinformatiedienst (VID) veroordeelt de protestacties van vrijdagmiddag op de A4. Tientallen boze taxichauffeurs blokkeerden toen het verkeer uit onvrede over inkomstenderving op de luchthaven. De zogenaamde langzaamaanactie leverde op het drukste moment 30 kilometer file op.

Protesten leveren gevaar op voor andere weggebruikers

De VID vindt de snelweg een uitermate ongeschikte plek om te protesteren. "Door het creeëren van file ontstaat er een onveilige situatie op de A4. De kans op ongelukken is aanmerkelijk groter in de file. Omdat het protesteren op snelwegen aan populariteit lijkt de winnen", luidt de VID de noodklok.

Toenemende trend zeer zorgwekkend

De VID ziet een toenemende trend in het aantal langzaamaanacties op de snelweg. "Sinds april van dit jaar protesteerden achtereenvolgens politieagenten, vrachtwagenchauffeurs, metaalbewerkers en taxichauffeurs op de Nederlandse snelweg. Dit is zeer zorgwekkend: mensen lijken elkaar te kopiëren."

De VID benadrukt dat het niet wil toornen aan het recht op demonstratie, maar daagt ontevreden Nederlanders uit creatief te zijn. "Het is werkelijk te gek voor woorden dat alle beroepsgroepen de snelweg aangrijpen om te protesteren. De snelweg is immers geen Malieveld."

VID veroordeelt alle protestacties

De VID veroordeelt alle protestacties. "Ook toen de politie in april het verkeer lam legde spraken we daar onze onvrede over uit. Ook de acties van de metaalbewerkers en de vrachtwagenchauffeurs hebben we veroordeeld. Het gaat ons dus niet om de taxichauffeurs, maar het protesteren op de snelweg in het algemeen", benadrukt de VID.