Clicky

 Verdachte havenbrand Herten vrijgelaten

Verdachte havenbrand Herten vrijgelaten
25-09-2015 13:21 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

MAASTRICHT (ANP) - De rechtbank in Maastricht heeft vrijdag het voorarrest opgeheven van een 28-jarige verdachte van de havenbrand op 6 december vorig jaar in Herten bij Roermond. De rechtbank vindt dat er vooralsnog te weinig bewijs is om de man nog langer vast te houden.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van het stichten van brand in een boot in een jachthaven in Herten. Het OM onderzoekt of de man ook betrokken is bij andere havenbranden in Midden-Limburg, eind vorig en begin dit jaar in Ohé en Laak, Wessem en Roermond. Maar volgens advocaat Arthur Vonken van de verdachte kan hij niet gelinkt worden aan welke brandstichting dan ook.

Justitie verdenkt vier mensen van betrokkenheid bij de havenbranden. Een van hen is in het buitenland. Tegen hem loopt een internationaal opsporingsbevel. Twee anderen die verdacht worden van een havenbrand in Ohé en Laak, zitten nog vast en blijven ook achter de tralies, besliste de rechtbank vrijdag.

De drie verdachten die vrijdag moesten voorkomen, werkten alle drie bij sociale werkvoorziening Westrom in Roermond. Het OM vermoedt dat de havenbranden samenhangen. Maar vooralsnog is dit nog niet duidelijk.

Voor de havenbranden in Wessem en Roermond is nog geen verdachte opgepakt. De verdachte naar wie justitie op zoek is, zou mede-eigenaar zijn van de jachthaven in Wessem. De branden leverden voor miljoenen euro's schade op. In Roermond leidde die tot een asbestramp.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats