Geen zware vrachtwagens meer over Waalbrug in Nijmegen

Geen zware vrachtwagens meer over Waalbrug in Nijmegen
25-09-2015 11:30 | Algemeen | auteur Redactie [CE]

NIJMEGEN - Zware vrachtwagens mogen vanaf 30 september niet meer over de Waalbrug rijden. Dit is een voorzorgsmaatregel na onderzoek van Rijkswaterstaat waaruit bleek dat het betonnen wegdek niet meer aan de eisen voldoet.

Het is nog niet zo slecht met de brug gesteld dat er directe veiligheidsproblemen zijn, maar dat wil de gemeente Nijmegen liever voorkomen. Daarom mogen vrachtwagens niet meer over de brug rijden totdat de brug is verstevigd.

Voertuigen met een aslast van meer dan negen ton of een totaalgewicht van meer dan veertig ton. Volgens Rijkswaterstaat rijden ongeveer 40.000 voertuigen over de brug. Zo'n één á twee procent daarvan valt in de categorie zware vrachtwagens en moet een andere route nemen. Bussen en hulpdiensten vallen nog binnen de grenzen en mogen dus nog gebruik maken van de brug.

Het verkeer dat moet omrijden wordt netjes begeleid door de gemeente Nijmegen. Mogelijke alternatieven zijn de brug de Oversteek en de A50-A73. De gemeente maakt van de gelegenheid gebruik om te kijken wat het gebruik van alternatieve routes betekent voor de doorstroom van het verkeer.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden