Geen zware vrachtwagens meer over Waalbrug in Nijmegen

Geen zware vrachtwagens meer over Waalbrug in Nijmegen
25-09-2015 11:30 | Algemeen | auteur Redactie [CE]

NIJMEGEN - Zware vrachtwagens mogen vanaf 30 september niet meer over de Waalbrug rijden. Dit is een voorzorgsmaatregel na onderzoek van Rijkswaterstaat waaruit bleek dat het betonnen wegdek niet meer aan de eisen voldoet.

Het is nog niet zo slecht met de brug gesteld dat er directe veiligheidsproblemen zijn, maar dat wil de gemeente Nijmegen liever voorkomen. Daarom mogen vrachtwagens niet meer over de brug rijden totdat de brug is verstevigd.

Voertuigen met een aslast van meer dan negen ton of een totaalgewicht van meer dan veertig ton. Volgens Rijkswaterstaat rijden ongeveer 40.000 voertuigen over de brug. Zo'n één á twee procent daarvan valt in de categorie zware vrachtwagens en moet een andere route nemen. Bussen en hulpdiensten vallen nog binnen de grenzen en mogen dus nog gebruik maken van de brug.

Het verkeer dat moet omrijden wordt netjes begeleid door de gemeente Nijmegen. Mogelijke alternatieven zijn de brug de Oversteek en de A50-A73. De gemeente maakt van de gelegenheid gebruik om te kijken wat het gebruik van alternatieve routes betekent voor de doorstroom van het verkeer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden