Clicky

 
Transport Online - Eurotunnel treinen rijden weer maar chauffeurs zijn boos, moe en gefrustreerd over gebrek aan informatie [+foto's]

Eurotunnel treinen rijden weer maar chauffeurs zijn boos, moe en gefrustreerd over gebrek aan informatie

Eurotunnel treinen rijden weer maar chauffeurs zijn boos, moe en gefrustreerd over gebrek aan informatie [+foto's]
25-09-2015 15:49 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS - [update 15:47 uur] De Eurotunnel is vrijdagnacht en -ochtend opnieuw afgesloten geweest. Eurotunnel Freight meldt vrijdagochtend dat de tunnel volledig afgesloten is na een incident.

Wat er precies gebeurd is vermeldt Eurotunnel niet maar het ziet er naar uit dat het opnieuw overlast van migranten betreft. 

Rond het middaguur is de treindienst hervat. Eurotunnel Freight meldt dat er op dit moment aan de Britse kant een wachttijd tot de check-in is van ongeveer 2,5 uur. Van de check-in tot de aankomst in Frankrijk bedraagt ongeveer 4 uur. Er gaan zes treinen per uur.

Aan de Franse kant is het niet veel beter. Daar is de wachttijd tot de check-in ongeveer drie uur en de overtocht duurt ongeveer 6 uur. Ook vanuit Frankrijk gaan er vier treinen per uur. 

Chauffeurs ter plaatse melden echter dat de wachttijden vele malen langer zijn dan gecommuniceerd wordt door Eurotunnel. Sommige chauffeurs zijn vanochtend rond 6:00 uur aangekomen en konden pas rond 14:30 uur inchecken.

Op sociale media klagen vrachtwagenchauffeurs en reizigers over het gebrek aan communicatie. Zo twittert een Brit: "Eurotunnel kunnen we alstublieft een update krijgen? 7,5 uur wachten en nog altijd geen informatie. Ik ben heel moe en heel erg gefrustreerd."

Steve Hayton, een Britse chauffeur stuurt Transport Online een foto van migranten die vrijdagochtend over de rails lopen en zegt: "Er is geen informatie, geen personeel, niets. Deze migranten zetten hun leven op het spel, hoe komen ze toch elke keer weer binnen?"

Van een Nederlandse vrachtwagenchauffeur ontving Transport Online vrijdagochtend een foto van vluchtelingen die vannacht het hek rondom Calais probeerde te bestormen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions