Transport Online - Nieuwe Mercdes-Benz Actros voor W. Daemen BV

Nieuwe Mercdes-Benz Actros voor W. Daemen BV

Nieuwe Mercdes-Benz Actros voor W. Daemen BV
24-09-2015 18:43 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

MAASBREE - Internationaal transportbedrijf W. Daemen B.V. uit Maasbree nam recent een Mercedes-Benz Actros 1845 LS trekker met GigaSpace-cabine in gebruik. Eind september wordt nog een Actros in dezelfde uitvoering geleverd. Het zijn de eerste twee Mercedes-Benz trucks in het wagenpark van de transporteur die overtuigd raakte tijdens een Mercedes-Benz Fuel Duel inzet.

Fuel Duel laat besparingspotentieel zien

Tot voor kort was Mercedes-Benz niet vertegenwoordigd in het tien eenheden tellende wagenpark van W. Damen. Vanwege de vele positieve geluiden uit de markt over de Actros, nam de transporteur contact op met Mercedes-Benz truckdealer Smeets Venlo. Deze bood W. Daemen B.V. een Fuel Duel-demo aan om de truck in de dagelijkse praktijk te vergelijken met de overige trucks in het wagenpark. 

Directeur Wil Daemen: “Met name het zeer gunstige verbruik overtuigde ons, maar ook zijn we zeer te spreken over het rijgedrag en is de Actros van binnen en van buiten een hele mooie truck geworden; een waar visitekaartje voor ons bedrijf.”

PPC event in Francorchamps

Tijdens een tweedaags Mercedes-Benz event bij Spa-Francorchamps ondervond Wil Daemen bovendien de meerwaarde van Predictive Powertrain Control (PPC) waarmee de truck anticipeert op hoogteverschillen in het traject om zo nog eens tot vier procent extra brandstof te besparen. Wil Daemen:

“We lieten beide trucks dan ook uitrusten met dit systeem. We hebben ons gespecialiseerd in transport van en naar Zuid-Duitsland, specifiek de regio Heilbronn-Stuttgart-Karlsruhe-Mannheim. De chauffeurs zijn de hele week met de trucks op pad en komen aardig wat hoogteverschil tegen, waardoor PPC zich al binnen korte tijd heeft terugverdiend.”

Naast PPC is de truck uitgerust met sideskirts en verstralers in de zonneklep. De vrachtwagens zullen zo’n 150.000 kilometer per jaar afleggen. W. Daemen B.V. test de komende zes maanden Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard om te ondervinden of dit systeem, dat onder meer inzicht geeft in de rijstijl van de chauffeur, tot extra besparingen leidt.

Foto's

 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics
 • Hilmi Kilic
  Vale Logistics

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen