Broekman Logistics behandelt de Saipem 7000

Broekman Logistics behandelt de Saipem 7000
24-09-2015 14:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [CE]

ROTTERDAM - Woensdagavond is de Saipem 7000 gearriveerd in de Eemshaven. De Saipem 7000 is het op één na grootste kraanschip ter wereld en het is eigendom van het Italiaanse Saipem S.p.A. en is afkomstig uit Noorwegen.

“De Saipem zal zeker tot eind van het jaar afgemeerd blijven in Eemshaven. Wij zijn trots dat Broekman Logistics en Marico de Saipem 7000 naar Eemshaven hebben kunnen halen en kijken uit naar een goede samenwerking met Saipem S.p.A.”, aldus Andre van der Kevie van Marico.

Marico, sinds eind vorig jaar deel uitmakend van Broekman Logistics, treedt op als agent voor dit enorme kraanschip. De komende maanden zal een groot aantal grote werkzaamheden op het schip worden uitgevoerd waar Marico een actieve bijdrage aan gaat leveren.

De Saipem 7000 is tussen 1985 en 1987 gebouwd in Trieste, Italië en ging eind 1987 in de vaart. Het kraanschip kent een hefvermogen van twee keer 7000 ton en heeft aan boord onder meer hotel- en werkplaatsfaciliteiten en is gebouwd met als doel om grote olieproductieplatforms te hijsen.

Het kraanschip opereert wereldwijd op zee en werd ingezet bij grote projecten voor diverse oliemaatschappijen. De voornaamste taak van de Saipem 7000 is het zware hijswerk van olie en- gasplatformen in de Noordzee.

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier