Clicky

 
Transport Online - Bellende vrachtwagenchauffeurs bekeurd

Bellende vrachtwagenchauffeurs bekeurd

Bellende vrachtwagenchauffeurs bekeurd
24-09-2015 13:37 | Controles | auteur Redactie [CE]

ASTEN - Tijdens een verkeerscontrole binnen het thema “Afleiding in het verkeer’, bekeurde de politie woensdagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur op de rijksweg A67 tien vrachtwagenchauffeurs voor het niet handsfree bellen.

Tijdens de controle op het baanvak tussen Asten en Geldrop zette de politie acht motorrijders in, die op aanwijzing van spotters bellende vrachtwagenchauffeurs meenamen naar een parkeerplaats en hen daar aanspraken en bekeurden. De spotters observeerden vanaf hoger gelegen locaties aan of langs de snelweg in het bijzonder het gedrag van de passerende chauffeurs, omdat dit vaak vanuit een surveillanceauto of vanaf een politiemotor moeilijk te zien is.

Dat de extra aandacht voor dit fenomeen niet voor niets was, bleek uit het resultaat. Daarbij zijn nog minimaal zes bellende vrachtwagenchauffeurs de dans ontsprongen omdat alle motorsurveillanten al bezig waren. Enkele chauffeurs werden aangesproken en gewaarschuwd omdat ze weliswaar niet zaten te bellen, maar wel achter het stuur een wegenkaart of vrachtbrief zaten te bekijken. Gezien de bevindingen tijdens deze controle is de politie van plan vaker van dit soort gerichte controles houden.

Handelingen zoals bellen en kaartlezen achter het stuur leiden de aandacht van bestuurders af van wat er om hen heen in het verkeer gebeurt. Omdat daardoor gevaar voor andere weggebruikers kan ontstaan is dit strafbaar gesteld. Om de veiligheid van het verkeer te vergroten treedt de politie daar streng tegen op.  De boete voor niet handsfree bellen is € 230,00; een eenvoudige carkitt of een oorsetje is waarschijnlijk aanzienlijk goedkoper.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions