EU: veiligheid havens Noord-Rijnland-Westfalen onvoldoende

EU: veiligheid havens Noord-Rijnland-Westfalen onvoldoende
24-09-2015 13:05 | Algemeen | auteur Redactie [CE]

BRUSSEL (ANP) - Duitsland wordt door de Europese Unie voor het gerecht gedaagd. Duitsland heeft de veiligheid van de havens in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen onvoldoende op orde. Voorstellen om dit te verbeteren zijn nog altijd niet aangenomen, terwijl de Europese regels al in 2007 van kracht hadden moeten zijn. Naast Duitsland zijn ook Malta en Litouwen voor het gerecht gedaagd door de EU.

Alle drie de landen worden gedaagd voor het Hof van Justitie van de Europese Unie omdat ze Europese regelgeving niet of niet volledig in nationale wetten hebben omgezet. Dat maakte de Europese Commissie donderdag bekend.

Litouwen moet zich verantwoorden voor het onjuist invullen van Europese regels over veiligheid op het spoor. De instantie die treinongelukken onderzoekt is onvoldoende onafhankelijk, aldus Brussel. Dit had al in 2006 geregeld moeten zijn.

Malta wordt voor de rechter gesleept omdat het land toestaat dat zeven soorten vinken mogen worden gevangen. Dat is verboden in de EU.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden